Termi “transplant i mjekrës” mund t’i referohet ose mbjelljes se qimeve ne mjeker, qime te cilat zhvendosen nga zona të tjera të kokës dhe trupit ose lëvizjes së qimeve në mjekër për ta bërë atë të duket më e plotë ose më e gjatë. Jo të gjithë kanë lindur me ADN-në e një hyjnie vikinge me flokë të gjatë, por fatmirësisht që kur u krye transplanti i parë i flokëve në vitin 1996, mbjellja e qimeve të mjekres ka avancuar ndjeshëm dhe aktualisht është ndër operacionet më të njohura për meshkujt që i nënshtrohen një operacioni estetik.

beard transplant

Këtu janë disa përgjigje për disa nga pyetjet që ndoshta keni dashur t’i bëni nëse jeni duke menduar për transplantimin e mjekrës:

Kush kërkon transplantin të mjekrrës?

Procesi i transplantit të mjekrrës

Gjatë një transplantimi të mjekrës, Kirurgu juaj do të transplantojë folikulat e flokëve, të marra zakonisht nga koka juaj në zonat e mjekrës tuaj ku ka pak ose aspak qime. Grafti është njësia folikulare që transplantohet, e cila përfshin hapjen dhe shpesh 1-4 qime shoqëruese. Një transplant i mjekrës përbëhet nga dy hapa kryesorë: vjelja qimes dhe inserimi i saj ne vendet pa floke .

Teknika FUE për transplantin e qimeve në fytyrë

Metoda FUE, e cila qëndron për Ekstraktimin e Njësisë Folikulare, është një teknikë relativisht e re që ka fituar popullaritet vitet e fundit.

Në vend që të heqë një pjesë të madhe të indit të kokës dhe më pas të ndajë folikulat e flokëve, një kirurg transplanti FUE heq grupe të vogla të gjëndrave të flokëve një nga një. Shumë kirurgë përdorin një mjet të vogël “grushtues” për ta bërë këtë proces sa më shpejt që të jetë e mundur, megjithatë graftet mund të hiqen në mënyrë alternative me dorë.

Pas heqjes së grafteve, procedura është e njëjtë me metoden DHI. Në zonën marrëse bëhen prerje të vogla dhe futen folikulat.

Transplantet e mjekrës FUE lënë një seri plagësh të vogla rrethore në lëkurën e kokës, të cilat kamuflohen lehtësisht nën flokë. Kjo qasje është shumë më e lartë se metoda DHI për ata që duan modele flokësh më të shkurtër.

Fazat e mbjelljes se mjekrrës:

Për arsye të shumta, ju mund te beni një vlerësim falas në Kliniken Laser Way përpara procedurës:

Gjatë transplantit të mjekrës:

Pas mbjelljes se mjekres:

Pas procedurës, mjeku do të japë udhëzime që duhet të ndiqen për të ruajtur rezultatin dhe për të garantuar efektivitetin e procedurës.

Do t’ju duhen 7 deri në 14 ditë për t’u rikuperuar nga operacioni i mbjelljes se mjekrrës. Pas 14 ditësh, ju mund të ktheheni në aktivitetet tuaja normale. Pas tre javësh, mund të filloni të rruani ose të shkurtoni mjekrën tuaj të re.

Në përmbledhje

Kur bëhet fjalë për përmirësimin e pamjes së fytyrës, mbjellja e mjekrres është bërë një opsion që ndryshon lojën për njerëzit, mjekra e të cilëve u hollohet ose nuk u rritet mjaftueshëm. Me metodat më të avancuara si Implantimi i drejtpërdrejtë i flokëve (DHI) dhe nxjerrja e njësisë folikulare (FUE), pacientët mund të kene mjekrën e tyre në një mënyrë që të duket natyrale, të personalizohet dhe të zgjasë.